12 Şubat 2017

İlaç şişesinden gaz lambası

20. yüzyılın harika aydınlanma cihazı (!)

İlaç şişesinden gaz lambası

Bayburt'a bağlı Arslanca Köyü'nde elektrik şöyle dursun, gaz lambası da yok.
Gümüşhane'nin Bayburt ilçesine bağlı Arslanca Köyü'nde elektriksiz, yurttaşların ilginç buluşlar yapmasına neden oluyor. Vatandaşlar, ilaç şişesinden gaz lambası yaparak aydınlanıyorlar.
Yıllardır elektriklenme programlarına alındıkları halde köylerine bir türlü elektrik bağlanmadığından yakınan Arslancalı Yaşar Kasap, Bilal Doğan, Abdurrahman Korkmaz "Yetkililere bakacak olursak bugüne kadar birkaç . defa elektrik bağlanması lazımdı biz de bu yüzden gaz lambası almıyorduk. Şimdi elektrikten umudumuzu kestiğimiz için lambaya devam ediyoruz. Ama son günlerde lamba fiyatları arttı, kalitesi de düştü. Zira tüketimi her geçen gün azalıyor" dediler.
Kendi lambalarını kendileri imal eden vatandaşlar, "Elimizdeki eski ilaç şişelerinden büyük olanlarını bu amaçta kullanıyoruz. Yıllardır boşuna elektrik bekliyoruz." şeklinde konuştular.
Yıllardır elektriklendirilemeyen Bayburt İlçesi'ne bağlı Arslanca Köyü'nde vatandaşlar, ilaç şişesinden gaz lambası yaparak aydınlanmaya çalışıyorlar. O alaca aydınlıkta da gazete okuma uğraşı veriyorlar.
(Fotoğraf: bha Sadık YAVUZ-BAYBURT)